Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم خوش سخن رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در رابطه با سیر پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی طی سال‌های گذشته اظهار کرد: سیستم کل دانشگاه ازاد اسلامی به ویژه در سه سال اخیر به علت تغییر سیاست کلان رو به پیشرفت است. خوشبختانه مسیر دانشگاه آزاد اسلامی در جهت گسترش فناوری از آموزش محور به پژوهش محور تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روشن‌بودن انتهای مسیر پیشروی‌ دانشگاه آزاد اسلامی افزود: این مسیر منتهی به کارآفرینی بسیاری از جوانان و تنها راه جلوگیری از کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.

خوش سخن با تأکید بر اهمیت گسترش مراکز رشد و فناوری در واحدهای دانشگاهی ادامه داد: یکی از علت‌های مهم تعلل بعضی از واحدهای دانشگاهی در گسترش مراکز رشد، عدم‌ مواجهه‌ با کاهش تعداد دانشجویان است. این واحدها برای رفع مخارج پیشرو، صرفا به شهریه‌ و مسائل آموزشی دانشجویان اکتفا می‌کنند. در حالیکه‌ این رویه‌ نادرست، آن‌ها را مانند واحدهای دورافتاده‌تر، با مشکلات مالی جدی مواجه خواهد کرد.

رئیس مرکز رشد واحد قم بیان کرد: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با وجود دانشجویان بسیار خود، این معضل را به خوبی درک‌ کرده است‌. مرکز رشد واحد قم دارای ظرفیت بالایی برای پرورش ایده‌های نوآورانه است و نسبت به گذشته‌ جهش خیلی خوبی داشته. ایده‌های جذبی مرکز رشد واحد قم به ۱۱۰ ایده منتخب رسیده و این افتخار بزرگی است.

وی در اشاره به آفات پیشروی مراکز رشد تصریح کرد: عدم وجود حمایت از مؤسسات‌ خصوصی مانند دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از مشکلات اساسی در مسیر پیشرفت دانش‌بنیان‌ها است. همچنین عدم حمایت از اعضای هیئت علمی، به کاهش انگیزه آنان در گسترش نوآوری منتهی خواهد شد. 

خوش سخن خاطر نشان کرد: وزارت علوم  باید با درنظرگرفتن ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین‌ دانشگاه‌های ایران، آن را به رسمیت بشناسد و آن‌ را به عنوان‌ لیگ‌ دوم معرفی نکند.

وی با یادآوری عدم وجود مدیریت منسجم در مسیر دانش‌بنیان‌ها خاطرنشان‌کرد: مجاب‌کردن اعضای هیئت علمی برای انجام کارهای مختلف و تقسیم‌ وظایف بین آن‌ها، کار دشواری است. این مشکل مدیریتی، ریشه در گذشته دارد و حل کردن آن‌ نیز زمان‌بر خواهد بود.

رئیس مرکز رشد واحد قم با بیان محدودبودن منابع مالی حمایتی از ایده‌های نوآورانه تشریح کرد: استفاده از بودجه صندوق‌های پژوهش و فناوری ملتزم‌ شرایط خاصی است. از طرفی این بودجه در قالب تسهیلات بوده و باید بازگردانده شود. این فرآیند برای اعضای هیئت علمی یا دانشجویانی که در ابتدای مسیر پرورش ایده‌ نوآورانه‌ خود هستند و ایده آن‌ها هنوز به درآمدزایی نرسیده‌ است، شرایط سختی را به وجود خواهد آورد. 

خوش سخن اظهار کرد: باید در مراحل اول از اعضای هیئت‌ علمی و دانشجویان فناور با در اختیار قراردادن مکان و امکانات حمایت شود.

وی در توضیح نقاط ضعف حوزه پژوهش گفت: متأسفانه بعضی از پژوهش‌ها کارآمد نیست. از طرفی‌ طبق بخشنامه‌ها و دستور العمل‌ها، بودجه‌ کافی به پژوهشگران اختصاص داده نمی‌شود. این درحالیست‌ که بودجه زیادی از همه لحاظ صرف انجام فعالیت‌های پژوهشی می‌شود. 

خوش سخن با اشاره‌ به نقاط قوت حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان قم یادآور شد: تعدادی از آنان نیز در موسسات‌ بزرگ، کارخانه‌ها و شرکت‌ها به عنوان مشاور و نماینده دانشگاه مشغول به فعالیت‌ هستند.

وی در ارتباط با محوریت‌ شرکت دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در رویداد گام دوم توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در موضوعات متفاوت رویداد گام دوم‌ شرکت‌ کرده‌ و محور تخصصی برای حضور در نظر نگرفته است. این موضوعات در حوزه علوم انسانی شامل سلامت روان، شیمی شامل تهیه فیلم اشعه ایکس بدون فرایند، میکروبیولوژی شامل تولید باکتریهای پروبیوتیک، مهندسی شامل صنایع نانوفناوری میکروبی و عمران شرکت کرده است. در زمینه‌ آزمایشگاه نیز تعدادی آزمایشگاه‌های‌ خود را به عنوان زیر ساخت معرفی کرده است. این آزمایشگاه‌ها شامل رشته‌های میکروبیولوژی، شیمی و فیزیولوژی است. در زمینه‌ ایده‌ها و استارتاپ‌ها نیز، در حوزه‌های تربیت بدنی، کشاورزی ژئوفیزیک، شیمی، گرافیک، صنایع خلاق، معماری، مکانیک سیالات و بیوشیمی شرکت کرده‌است. 

خوش سخن تصریح کرد: شرکت‌های حضور یافته در این رویداد نیز در زمینه‌های مهندسی‌پزشکی، صنایع شیمیایی، دامپزشکی، آرایشی بهداشتی، نانو تکنولوژی و مدیریت بازرگانی فعالیت دارند.

وی در رابطه با تعداد شرکت‌های حضور یافته در رویداد ملی عصر امید مطرح کرد: از بین ۶ شرکت ثبت‌شده برای حضور ۵ شرکت پذیرفته‌ شدند. این پنج شرکت شامل شرکت کیمیا فناوران نواندیش، اکسیر سامان سلامت، ابتکار ژندانش، ورسیگال، آروند پندار کاوش ویرا است. شرکت آروند پندار کاوش ویرا در زمینه‌ مهندسی پزشکی به تولید کیتوسان‌، شرکت کیمیا فناوران نواندیش در زمینه شیمی به تولید حلال چسب همه‌کاره، شرکت اکسیر سامان سلامت به تولید انواع شامپو، کرم، و محلولهای درمان‌کننده در زمینه دامپزشکی برای حیوانات خانگی و شرکت ابتکار ژندانش به تولید کیت‌های استخراج ژنوم‌ می‌پردازد. شرکت ورسیکال نیز ایجاد سایت استخدامی آموزشی برای کل دانشگاه آزاد را بر عهده دارد.

رئیس مرکز رشد واحد قم با اشاره به فرصت‌آفرینی رویداد گام دوم برای توسعه کسب‌وکارها تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در رویداد گام دوم، حداقل‌ دستاوردهای فناورانه خود را به عرضه عموم رساند. این درحالی است که استان قم از ظرفیت خوبی برای گسترش فناوری برخوردار است. 

وی در رابطه با کیفیت ارتباط صنایع با دانشگاه اسلامی استان قم بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان قم برای جلب نظر صنایع ۴ رویداد برگزار کرد. این رویدادها شامل بهینه‌سازی مصرف انرژی، استارتاپ کشاورزی و دامپروری، مسابقه بزرگ ایده‌آرا و ایده‌آرای صنایع خلاق بودند.

خوش سخن در پایان خاطرنشان کرد: هدف دانشگاه آزاد اسلامی استان قم از این رویدادها، جذب سرمایه و شناساندن‌ ظرفیت‌های‌ دانشگاه به صنایع بود. تعدادی از این ایده‌ها و شرکت‌های حضور یافته‌ در رویداد ملی گام دوم، از بین برگزیدگان ۴ رویداد ملی برگزارشده دانشگاه آزاد اسلامی استان قم بودند. همچنین تقویت قدرت تفکر مخاطبان در مسائل مختلف یکی دیگر از اهداف این ۴ رویداد بود.

خبرنگار: فاطمه‌دده‌بیگی، فاطمه الوند

انتهای پیام/

کد خبر: 1142603 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان قم رویداد گام دوم رئیس مرکز رشد اعضای هیئت ایده ها شرکت ها خوش سخن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۱۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ قباد میمنت آبادی در جلسه شورای استانی دانشگاه آزاد اسلامی کردستان که با حضور قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در سنندج برگزار شد، با تبریک روز معلم اظهار داشت: در آستانه ۲۲ اردیبهشت ماه مقام معظم رهبری سفری هشت روزه به استان کردستان داشتند که برکات بسیار زیادی داشت و مجموعه استان و دانشگاه آزاد اسلامی هم به تبع آن بهره مند شده اند.

وی افزود: رویداد دیگر، سوم خرداد به عنوان سالروز آزاد سازی خرمشهر را در پیش رو داریم. حضرت امام رحمة الله علیه فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد و معجزه ای که در آن زمان توسط رزمندگان اسلام رخ داد.

وی در ادامه گفت: در طول دوران جنگ تحمیلی و از ابتدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، استان کردستان ۵ هزار و ۵۳۵ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده. طبیعتا بنیاد دانشگاه آزاد اسلامی و علم و دانش بر اساس خون شهیدان بنا نهاده شده لذا پاسداری و ارتقای آن وظیفه تک تک ماست. 

میمنت آبادی در ادامه بیان کرد: امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است توقع این است که برای تحقق شعار امسال به صورت شعاری نگاه کنیم و بستری که می تواند مشارکت مردمی را به جنبش و تحرک وا دارد فراهم کنیم و در مجموعه آموزش عالی و دانشگاه ها این بستر فراهم هست تا این شعار سال و دیگر شعارها تحقق پیدا کنند چنانچه در زمینه بحث های درآمدی و بخش های دانش بنیان اقدامات و کارهایی صورت گرفته و همه دست در دست هم دهیم و در کنار همدیگر مسائلی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد را حل کنیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تصریح کرد: استان کردستان در حوزه های کشاورزی،  صنعت و معدن ظرفیتهای خوبی دارد و در زمینه چابک سازی اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان انجام شده است و در کارنامه عملکردی بیست و هشت گانه همه واحدهای ما دو تا سه رتبه ارتقا پیدا کرده اند و رتبه دانشگاه آزاد اسلامی کردستان از سال گذشته ارتقا رتبه پیدا کرده و در زمینه جذب دانشجو هم در نیمسال اخیر ۱۳ هزار و ۳۴۲ نفر جذب شده است.

میمنت آبادی با اشاره به اینکه آمار آموزشیار نیز در نیمسال گذشته حدود ۱۵ هزار بوده است و تعداد آمار دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در طول دو سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، اظهار داشت: امسال نسبت به سال گذشته از نظر افزایش تعداد دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان ۳۴ درصد رشد داشته ایم و استان کردستان رتبه نخست را کسب کرد و استان سمنان با فاصله زیاد رتبه دوم را کسب کرد. 

وی خاطر نشان کرد: امسال ۶ هزار و ۹۲۴ نفر پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان صورت گرفته که فقط ۵ هزار نفر آن ثبت نامی بوده است و مجموعا ۳۱۸ نفر اعضای هیئت علمی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی کردستان وجود دارد و هم اکنون ۲۲ نفر دانشیار در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان فعالیت دارند در حالی که سال گذشته فقط ۸ نفر دانشیار داشتیم و ۱۴ نفر به مجموع ارتقا یافته های ما افزوده شدند.

میمنت آبادی به اجرای طرح دستیار آموزشیار که اکنون در حال اجراست اشاره کرد و گفت: در همین راستا مشکلاتی وجود دارد و فقط توانستیم تعدادی افراد حق التدریس را جذب کنیم و از صد در صد ظرفیت به عنوان دستیار آموزشیار استفاده کرده ایم.

وی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان کردستان در بیش از ۳۰۰ رشته آموزشی در مقطع کاردانی،  کارشناسی، دکترای عمومی و دکترای تخصصی (که در حدود ۴۰ رشته مجوز تحصیل دارد در ۲۶رشته) مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامي کردستان افزود: در سال گذشته هشت رشته به رشته های دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اضافه شد که پنج رشته آن در مقطع کارشناسی ارشد بوده است و در حدود دو، سه سال پیش جذب دانشجوی بین الملل نداشتیم اما در حال حاضر ۷۵ دانشجوی بین الملل در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان مشغول به تحصیل هستند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود